Tips

Tips om Fönsterputsning – Inga hemligheter

/

Tillhör du också skaran som hatar att putsa dina fönster?

Blir det aldrig riktigt bra när du varit där med trasan/tidningspappret/skrapan?

Hittar du alltid flammiga områden om man tittar i solljuset dagen efter?

BRA….

Då ska du läsa våra Tips om Fönsterputsning!

/

Det finns 3 grundstenar när det gäller Fönsterputsning:

Redskapen

Putsmedlet

Övning

/

/

 

Redskapen

Den största skillnaden mellan dig och fönsterputsaren är förmodligen redskapen, det är otroligt viktigt att använda rätt redskap för att inte få flammor, ränder eller fläckar vid fönsterputsningen. Utan våra proffsredskap skulle tyvärr inte vi heller lyckas så bra…

/

Vad behöver man då – Det viktigaste verktyget vid fönsterputsning är gummiskrapan. Gummiskrapan, eller som den kallas på fönsterputsarspråk Skvissen, tar bort exakt rätt mängd putsmedel/vatten på glasrutan utan att lämna spår efter sig.

OBS: Här duger det inte med badrumsskrapan eller golvskrapan som du har hemma, här måste det vara en riktig proffsskrapa. Dessa finns lättast att få tag i på yrkesbutikerna runt om i städerna där det säljs städmaterial till yrkesfolk. De allra flesta butiker säljer även till privatpersoner så det brukar inte vara några problem att få handla.

Gummiskrapa/Skviss

Gummiskrapa/Skviss av märket UNGER som vi själva använder vid fönsterputsning

/

/

Vidare så behöver du något att applicera vattnet med på glasrutorna innan du skrapar bort det. Lättast och fortast går det med en sk. päls, denna köper du på samma ställe som skrapan.

Här går det lika bra med en mjuk tvättsvamp eller något liknande som är skonsamt mot glaset och som samtidigt applicerar en generös mängd vatten på glaset.

päls med handtag

Päls & handtag av märket UNGER som vi också använder oss av vid fönsterputsningen

/

/

Sist men ack så viktig – Microfiberduken. Spara det gamla lakanet och de begagnade bomullstrasorna till något annat, på ditt fönster är det bara microfiberduken som gäller.

Microfiberduken är helt överlägsen vid fönsterputsningen tack vare sin otroliga uppsugningsförmåga i kombination med att inte lämna några spår efter sig på glaset.

Med microfiberduken torkar du upp de vattenrester som blir runt hela fönsterbågen, och speciellt noga i överkant på glasrutan så att inga ”rinningar” uppstår.

/

/

Putsmedlet

Vad ska man använda för putsmedel för att få bästa resultat vid fönsterputsningen då?

Fönsterputsarmedel: När vi kommer hem till dig för att putsa dina fönster använder vi oss av ett miljömärkt proffsmedel. Det här fönsterputsmedlet har egenskaperna att det lämnar en blank och fin skyddande finish på glaset, vilket gör att det ser otroligt blankt och fint ut samtidigt som smutsen inte fäster lika bra som på ett strävt fönster.

Dosering: Dosera efter rekommendationerna på flaskan

Yes diskmedel: Går också bra att använda till fönsterputsning. Yes diskmedel har en mycket hög förmåga att avlägsna fett och smuts, samtidigt som det löddrar mycket bra.

Dosering: Droppa i några droppar i taget i vattnet tills du får till ett lödder när du rör runt i hinken med handen

/

VIKTIGT: Det viktigaste när det gäller putsmedlet är att man doserar rätt, gör man inte det uppstår flammor och fula fläckar på dina fönster.

/

/

Övning

Som heltidsarbetande professionell fönsterputsare hos JK Fönsterputs Norrköping, putsar man 10.560 fönster på 1 år/anställd… Hur många fönster får du tillfälle att öva på om året?

Som du förstår blir det en otrolig mängd olika fönstertyper att öva på när man arbetar som fönsterputsare, och repetition är ju en välkänd inlärningsmetod 🙂

Jag säger absolut inte att man måste putsa 10.000 fönster innan man blir duktig på fönsterputsning, däremot krävs en del övning om man vill bli snabb och samtidigt få ett bra resultat.

Skulle du vilja träna upp dig kan jag rekommendera att fråga nära & kära om de vill ha gratis fönsterputsning mot en kopp kaffe eller liknande, jag lovar att du snart har en handfull övningsobjekt..

/

MEN – Vill du inte testa allt detta är du självklart välkommen att ringa till oss istället!!!

🙂

Tips om Fönsterputsning